БСП няма сериозни аргументи за вот на недоверие в сектор "Сигурност" и го внася колкото да отбележат края на Европредседателството. Това заяви в председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров дни преди обсъждането на вота в Народното събрание, цитиран от БНР. Сидеров не смята, че в обществото има нагласа за смяна на управлението:
   

„Нямат сериозни аргументи. Професионалният политикът трябва да каже нещо все пак по-точно и конкретно, не може да се каже „Хората нямат доверие в МВР“ – те хората нямат доверие в нищо, в никоя институция. Да кажеш това, не е професионално“.

Според Сидеров е възможно да има осезаемо полицейско присъствие в селищата, които са най-застрашени от битовата престъпност. Дори два пъти на ден да минава патрулка - това респектира, смята той. По думите му има достатъчно състав на МВР, за да се постигне това. 

"Няма държава, която да няма собствена армия. Ние имахме много добра и добре оборудвана армия. Да, със съветско оръжие беше. От САЩ ни накараха да си нарежем ракетите. Това беше груб натиск върху България да унищожи своята бойна техника. САЩ смятаха, че ние като най-верен сателит на Русия, ако нещо стане в региона, ще вземем да се намесим. Опасяваха се България да не стане лидер на Балканите, не им трябва такова нещо", коментира още лидерът на "Атака".

Чудесна, макар и закъсняла нарече Сидеров позицията, която България ще защити на днешния форум за миграцията в Брюксел:

„Да затвори границата Европа, да – да връща всеки незаконен пришелец и лагерите да бъдат извън Европа - това са чудесни точки. В Брюксел този път няма да е така гладко, ще има различни гласове. Надявам се Борисов да удържи това, което каза в парламента, да настоява за тези точки и най-после да се чуе гладът на България като равноправен член на ЕС“.

Сидеров лично се ангажира с подкрепа за майките на деца с увреждания:

„Казах им това, което можем да направим. Имаме двама души в Комисията по социални въпроси. Казах, че ще осигурим достъп на техни представители, когато комисията работи и евентуално някакво компилиране на текстовете –най-важните неща, на които държат, по някакъв начин нашите колеги да ги вкарат в закона, който предстои да бъде приет. Това, което може да се компилира от техните текстове, от това, което сега се готви в социалното министерство, така да се каже – да лобираме да влязат техните искания. Това е, което можем да направим. Другото е въпрос на изпълнителната власт“.