"Чакам премиерът Бойко Борисов да потърси разговор с мен. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти след скандалите на коалиционния съвет на "Обединени патриоти".

Както БЛИЦ съобщи, малко след началото срещата се провали, като НФСБ и ВМРО напуснаха.

На въпрос дали ще търси разговор с премиера Бойко Борисов, Сидеров отговори: "Нека той да потърси разговор с мен". Попитан дали е потърсил, лидерът на "Атака" посочи: "Чакам го да потърси". 

В отговор на питане дали ще напусне парламента, Сидеров попита от своя страна дали Каракачанов и Симеонов дали ще напуснат постовете си. "Обмислям такава възможност, когато реша, ще ви уведомя". 

"Аз създадох коалицията "Обединени патриоти", ВМРО и НФСБ я развалиха. "Атака" поискахме вие медиите да присъствате на нашата среща. Те - ВМРО и НФСБ не поискаха", заяви още Сидеров. 

На въпрос дали има такава коалиция, Сидеров попита: "Според вас има ли? Не виждам да има такава коалиция, която се крие от медиите и се крие да се събере и нещо да каже, което да е задкулисие. Аз не искам задкулисие, затова настоях да бъдем пред вас", посочи още Сидеров. 

Според него задкулисието е основен проблем не само на малката коалиция, а на цялата държава. "Нашето желание беше да няма задкулисие, тяхното желание беше да има. След това всеки да го предаде според неговото виждане", уточни още Сидеров.

В отговор на въпрос как ще продължи да работи, Сидеров заяви, че както досега. "Вие какво смятате, че ще си сменя ДНК-ато ли?". "Аз казах в момента още , в който направиха задкулисно заседание, в което решиха, че няма да бъда председател. Тук не е до моето председателство, а до погазване на споразумението между трите партии. Искахме това да обсъдим, но пред вас медиите. Още тогава те нарушиха възможността управляващата коалиция с ГЕРБ, казах ви го много добре.

Тази коалиция беше поставена под въпрос, но не я поставих аз, не я постави Чуколов, нито моите колеги от "Атака", а Симеонов и Каракачанов. Нека те да отговарят защо поставиха под въпрос управляващата коалиция", обясни Сидеров. На въпрос дали напуска тази коалиция, Сидеров посочи, че те вече са я напуснали. "Аз я създадох, те я развалиха", допълни още Сидеров.