НАТО трябва да се преразгледа като военен блок. Това мнение изрази пред Дарик лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той посочи три думи на изминаващата година – избори, правителство, сватба.
Запитан помни ли какво е казал през 2013 година в навечерието на европейските избори на въпрос трябва ли България да остане в ЕС, Сидеров отговори, че не си спомня точния отговор. След като му бе припомнено, че е казал „не“ и за ЕС, и за НАТО, лидерът на „Атака“ посочи: „Може би съм казал „не в този ЕС“. За НАТО моята позиция е доста ясна и категорична откакто съм в политиката. Смятам, че НАТО също трябва да се преразгледа като военен блок, че ако има Европейска система за сигурност – вероятно тогава това съм го казал, защото отдавна поддържам тази теория – да има европейска система за сигурност, която да обхваща само европейските държави, в нея да не присъстват САЩ и други, които не са европейски страни“.

Волен Сидеров се позова на скорошни данни на норвежката статистика, според които най-често срещаното име сред новородените момчета в Осло е Мохамед. По думите му в Лондон било също Мохамед, в Париж имало разлика – там е Али, а в Берлин – Хасан. „Никой да не се засяга, много моля, и към никого не се обръщам с негативизъм, но това е реалността днес за имената на новородените момчета в основни европейски столици. Каква Европа ще имаме утре, ако продължава тази политика, бих могъл да я нарека безумна или самоубийствена, на разградения двор“, попита Сидеров.