„Не искам да овладявам КЕВР. Имам критики към Комисията, която одобри повишението на цената на водата. Настоявам това да се коригира и да се поправи, както и това повишение да не се случи. Затова, ако се наложи може да се направят и законодателни промени. Тази Комисия не трябва да е толкова независима, както е сега“. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко?“, заяви коалиционният партньор в кабинета „Борисов 3“.

„Тези хора, които са там, са с политически пристрастия и политически виждания. Хора като Светла Тодорова и председателя на Комисията Иван Иванов са точно такива. Тази Светла Тодорова, която е уж експерт, преди време се изказа политически, че съжалява, че партия „Атака“ е влязла в правителството. А изказа й дойде, защото преди време именно ние протестирахме пред прозорците й заради поредното увеличение на цените“, заяви Сидеров.

БЛИЦ припомня, че преди дни Волен Сидеров изригна мощно и обяви, че КЕВР е една корумпирана комисия, начело стои един отявлен костовист.

Според лидера на Атака цял месец държавата се занимава с Банско. Сидеров заяви, че иска да се говори за доходите на хората: „Банско не е най-важният въпрос на държавата, хората негодуват от случващото се като цяло, а не това конкретно. За българина това не са важните въпроси. Него не го вълнуват плажните концесии, а да речем златните“.

„Коалицията е компромис до толкова, че да движим страната напред“, категоричен бе Сидеров.
 
„Аз не съм премиер. Ако бях премиер вероятно щях да вода друга политика. Българският народ е избрал ГЕРБ и Бойко Борисов за тези политики, свързани с Турция, така че аз се оказвам малцинство на тази тема. Работя с ГЕРБ, защото в тази коалиция мога да свърза важни неща с за моите избиратели. Тези неща не мога да направя, ако съм в опозиция. В коалиция съм с ГЕРБ, за да свършим нещо“, категоричен бе коалиционният партньор в кабинета „Борисов 3“.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!