В тези държави, които ни критикуват, имат много по-голяма корупция. Да си гледат тяхната корупция. Председателят на ЕС беше разследван за огромна, милиардна корупция, когато бе премиер на Люксембург, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.  
Пред bTV той коментира и горещата тема с втория лифт в Банско. Сидеров изрази негодувание защо цялата държава цял месец се занимава с някакъв лифт. „Вероятно става дума за пари, но нека да си спомним, че влязохме в управляващата коалиция не за лифтове, плажове и пързалки, а за нещо много по-съществено – да вдигаме доходите, да направим страната по-сигурна, но за съжаление в последните дни МС се занимаваше с лифта на Банско, вместо с цената на водата.
КЕВР е една корумпирана комисия, начело стои един отявлен костовист. Той трябва да подаде оставка веднага.  Ние повишихме пенсиите и това ще бъде стопено от повишението на водата. Къде отива постигнатото?”, разгневи се той.

„Мнозинството в тази комисия е в състояние да събори правителството. В комисията 5 от 9 членове са от партии, които са извън правителството или опозиционни. КЕВР трябва да бъде овладяна тази комисия и ние подготвяме промени. Тази комисия е по-независима и от Ватикана. Уж се избира от парламента, но не се отчита пред парламента, няма контрол.
Това трябва да се промени и ще се промени”, отсече той и не отхвърли възможността лично той да се появи пред сградата на регулатора, за да протестира.

„Ще напомня на коалиционните си партньори, че смисълът на властта е да се направи по-добър животът на колкото се може повече българи. Приоритет са доходите, пенсиите на хората, сигурността на хората, българската икономика да дръпне и да се повиши брутният вътрешен продукт”, категоричен бе Сидеров.
 
„Вотът на недоверие няма да мине. Но той също е повод да си направим една равносметка защо оставаме на власт”, каза още той.