Ние, българските националисти от АТАКА, се надяваме всички политици един ден да бъдат патриоти и националисти, в този добър и хубав смисъл на думата, които да кажат, че България е основният ни интерес. А всички останали блокове, съюзи и принадлежности са нещо, което минава и отминава. България е вечна! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред Паметника на Цар Освободител в София по случай Освобождението на България от турско робство.

Сидеров подчерта, че на Трети март националистите от АТАКА отбелязват датата не като исторически архив или прашна страница от чекмеджето на историята, а като жива дата. „Темата за Освобождението на България от турско робство я приемаме като жива и актуална тема, по-важна от кворума в Народното събрание. Ако нямаше Освобождение, нямаше да има Народно събрание.

Неслучайно този паметник е тук. Император Александър II гледа към сградата на парламента, за да помним кой е подписал манифеста за обявяване война на Турция, за освобождаване на угнетените християнски народи”, заяви пред симпатизантите на АТАКА Сидеров.



Той отбеляза, че и днес има безумци, които се опитват да омаловажават Освобождението на България: „Опитваха се да омаловажават жертвите на руските офицери и войници, на българските опълченци. Поклон и вечна слава на загиналите за България”.

По време на речта си лидерът на АТАКА повдигна въпроса и за обучението на българските ученици. „В момента имаме учебници, в които нашите деца учат, че българи и турци живеели заедно, пеели, танцували и се черпели с баклава по време на празниците. Ще минат няколко години и сигурно ще пише, че едва ли не сме процъфтявали по време на Османската империя. Цинизъм! Отвратителен цинизъм, който обаче се преподава на българските деца”, заяви Сидеров.

„Но ние, българските националисти от АТАКА, сме за това – да напомняме, да вдигаме глас, когато трябва, и да правим, каквото можем”.


По думите му днешните т. нар. наши евроатлантически приятели, на които се кланят ден и нощ, бяха тези, които поддържаха Османската империя. „Бяха тези, които казаха на султана – искате ли помощ, искате ли военни специалисти срещу тези разбойници, които се бунтуват – имам предвид българите, които направиха Априлското въстание, имам предвид Левски, Ботевата чета, всички герои, пред които ние се кланяме”. Сидеров обясни, че Западът поддържаше Османската империя, а прадядовците на Меркел, Тереза Мей, Юнкер и т. н. казаха да нарежат България на парчета в Берлин.

„Затова ви казвам, че днешната дата е жива и тя трябва да ни даде поуки. Какво става в днешния ден? Идва другарят Столтенберг и се среща на 4 очи с министър-председателя. Какво си говориха, за какво го е убеждавал? Аз ще задавам тези въпроси. Дали ще науча истината, е друга работа. За какво го е убеждавал ли? Мога да ви кажа, тъй като много години вече се занимавам с анализи и мога да преценя, че генералният секретар на НАТО е идвал тук, за да превърне България във фронтова линия срещу същата тази
Русия, която ни освободи”, каза още лидерът на АТАКА.



Той попита какво получаваме от членството ни в НАТО. „Нима ставаме по-силни военно? Нима сме по-сигурни и защитени? Не! Именно тези, които ни вкараха в НАТО, ни накараха да си нарежем всички тактически оръжия, които ги имахме подарък от Русия, макар в нейния съветски вид. Да, тя премина през много трансформации, но Русия си остана центърът на Православието. Ние принадлежим на Православието, не на англосаксонския свят”, категоричен бе Сидеров.

„България е важна и точно затова тук идват генералните секретари на военните блокове, за да ни направят отново фронт, за да ни превърнат отново в инструмент за поразяване на тези, които ни освободиха, които проливаха кръв за нашето Освобождение”, добави Сидеров.

От нас зависи дали ще гледаме безучастно собствената си съдба. Ние от АТАКА правим каквото трябва. Българският народ дали ще се събуди, зависи от него. Трябват ни сили, за да показваме накъде да върви нашето управление. Ще го правим, докато сме живи.
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!”.  С тези думи завърши Волен Сидеров речта си пред Паметника на Цар Освободител, след което с депутатите от АТАКА поднесоха венци и цветя.