Лидерът на "Атака" и на ПГ на ОП Волен Сидеров започна словото си за европредседателството с критика към президента заради неговото отсъствие от пленарната зала. Докато се обръщаше към присъстващите, Сидеров кокетно натърти: "Щях да кажа и "г-н президент", но, за съжаление, ложата срещу мен е празна, това не е добре", наблегна националистът.

Той захапа Нинова: "Смятах, че сме излезли от тресавището на българския типичен мазохизъм". И й отвърна, че по време на европредседателството не трябва да се искат невъзможни и непостижими неща. "Не може, когато председателстваш, да изискваш неща за собствената си страна", опонира той на соцлидерката. И й отвърна на упрека, че управляващите са виновни за разделянето на Европа и за митата на САЩ спрямо ЕС, като изтъкна, че ние няма как да повлияем нито на Вишеградската четворка, нито на Америка.

Но сме демонстрирали българско национално самочувствие, европейско поведение и характер, похвали коалиционният партньор на ГЕРБ. Показахме истински мъжки характер, защото има два вида, знаете, и мъжки характер с пет букви", отсече Сидеров. "И сме по-красиви, и сме по-добри, желая ви историческо безсмъртие", завърши лидерът на ПГ на ОП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!