По случая със сестрите Белнейски се прикрива човек, високопоставен във властта. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров по бТВ тази сутрин по повод новината, че в петък ще бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост на 24-годишния Лазар Колев, който в момента изтърпява присъда в Пазарджишкия затвор.
От самото начало начинът, по който се води следствието, показва, че се прикриват улики, каза Волен Сидеров. Той замеси в това имената на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и на бившия шеф на полицията в Пазарджик Жоро Стоицев. Прикрива се високопоставен човек във властта, замесен в убийството, и се изваждат подобни хора като Лазар Колев, категоричен бе лидерът на Атака.
По повод предстоящите дебати по седмия вот на недоверие на правителството Сидеров каза, че неговата партия ще дойде в парламента да гласува, независимо че има резерви към вота три месеца преди изборите. Ще гласуваме, за да предотвратим спекулациите, че Атака помага на тройната коалиция, обясни Сидеров. Според него вотът е необмислен, подготвен по любителски начин, с недобре написани мотиви. Такъв вот три месеца преди избори ще сплоти управлението, прогнозира още лидерът на Атака. По думите му опозицията нямала никаква стратегия. “Ако падне правителството, кое е по-добре, Станишев или Първанов да подготвя следващите избори”, попита риторично Сидеров.
Той припомни, че ГЕРБ се е отказала от предизборна дясна коалиция като алтернатива на днешното управление. След изборите ще бъдем в патова ситуация. Партията на Борисов ще си понесе негативите, че се изхвърли, каза Сидеров. Той допусна, че ГЕРБ може да “заиграе” с БСП след изборите. /БЛИЦ