Оставката на Цецка Цачева е морален акт. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, предаде агенция "Фокус".

Според него българите са чувствителни на тема имоти. Сидеров отчете, че по този начин се показва, че на обвиненията се отговаря с оставка.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес министърката на правосъдието се срещна с премиера Бойко Борисов, пред когото е изявила желание да подаде оставка. Минути по-късно от Министерски съвет долетя новината за окончателното решение на Цачева да се оттегли от поста си. 

До тази ситуация се стигна, след като беше разгласена информация, че правосъдната министърка е закупила апартамент на доста по-ниска цена от пазарната му стойност. 

"Очаквам за Цветан Цветанов да има раздвижвания", каза той.

"Той не заема министерски пост. Там не можем да говорим за оставка. Той е председател на ПГ на ГЕРБ и обикновено на предизборния щаб. Моите очаквания са, че и там ще има някакви промени. Това е работа на ПП ГЕРБ. Такива са ни очакванията, защото виждам, че г-н Борисов работи по този начин", обясни Сидеров.

Според него темата за оставките е била гръмотевично хвърлена. "Нека се види всеки един случай. Цветанов е другата основна фигура в ГЕРБ, нито тази заместник-министърка е известна. Вероятно Борисов ще поговори и с нея. За Рашидов е съвсем друг случай. Той има парите да си купи и къща, и апартамент. Там не можем да говорим, че политиката му дава някакви привилегии. Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера", обясни още Сидеров.

На въпрос, ако Цветан Цветанов се оттегли, застрашена ли е партия ГЕРБ за изборите, Сидеров отговори, че управляващата партия има точно изградена мрежа, която работи за изборите. "Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която ще рухне. Не мисля, че е така. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб", посочи още Сидеров.

Според него няма вероятност и това да разцепи ГЕРБ. "Мога да ви дам пример с предишни информации на силни фигури, които са излизали от ръководство. Не става така разцепването на ГЕРБ, там спойката е друга", подчерта лидерът на "Атака".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!