"В сериозните държави не се дава гласност на такива неща. Не трябва държавата да става и да си ляга с хакера. Това не е всекидневна дъвка за дъвчене. Занимаваме се с нещо, което повечето хора не разбират, но го коментират.

В днешно време атакуват сайтове на банки, ЦРУ, стигна и до нас тази "болест на века". Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Сигурно в близко бъдеще ще имаме още по-потресаващи случаи, но държавата трябва да се пази. Трябва да се намерят специалисти, на които да се плащат много пари, за да пазят тези бази данни, каза Сидеров. 

Лидерът на АТАКА направи коментар и за сделката за изтребителите F-16, върху която Румен Радев наложи вето. 

"Дадохме 2 милиарда на САЩ, а на е знаем кога ще дойдат тия фамозни самолети. Защитават интереса на САЩ по този пламенен начин. Ако сега се забави тази сделка, бъдещето изчезвало. Не сме го обсъждали достатъчно. Никой не каза защо самолет на чертожната дъска е обявен за най-добрия, като дори САЩ не го искат", обясни Сидеров. 

Той излезе и с теза, че тези изтребители носят ядрени оръжия и могат да нарочат България като ядрена страна, което е много опасно.

"Това са геополитически играчи. Империята е казала да плащаме сега и на момента и да не се оплакваме. А, забележете, не ни свалят дори визите", каза още лидерът на АТАКА.  

"През 2015 година Каракачанов защитаваше моята теза. Той искаше американците да ни дадат нещо за използването на безплатните бази. Какво се промени в поведението на министъра на отбраната? Искат да ни вкарат в лични отношения, а аз коментирам личната политика", допълни Сидеров. 



Сидеров заяви, че е задължително коалицията да се събере на политически съвет днес.  

"Трябва да обсъдим защо бе погазено споразумението между нас и чрез измама промениха ръководството на коалицията. На практика те работят срещу АТАКА. Без това, което направих Симеонов и Каракачанов нямаше да са стигнали до министерски позиции.

Отстъпих само и само да има такава коалиция. Те започнаха да прилагат "синдрома на кукувицата". Това, което направиха, е измама", обясни председателят на патриотичната партия.  

"Аз не знам дали въобще има смисъл да оставам в този парламент и да бъда народен представител, който мами хората, които са ни избрали. Те гласуваха за обединението с няколко основни точки и цели", обясни Сидеров. 

"След като икономиката е толкова добра и има толкова много излишъци, да направят нещо. Как може да се работи с хора, които с измама променят групата. АТАКА отдавна ги дразни и има натрупване на комплекси и отмъщение.

Аз много добре си събирах групата и всички колеги бяха доволни от председателството ми. Хората ме питат постоянно какво става с минималната пенсия от 300 лв. Хайде да вдигнем доходите на хората", апелира лидерът на АТАКА.  

"Ако бяхме направили "Южен поток" щяхме сега да имаме 2 милиарда в хазната, а сега ги хвърляме по изтребители", заключи той.