Започвам проверка по Черноморието дали хората и бизнесът одобряват промените в туризма. Това заяви вчера вечерта пред препълнената с над 100 човека зала в Бургас лидерът на АТАКА Волен Сидеров.
Председателят на ПГ на Обединени патриоти беше категоричен, че туризмът в България е сред основните пера, които попълват държавния бюджет и ще лобира за неговото развитие. Пред бургазлии Сидеров предложи и решение как да бъдат доведени повече туристи по Черноморието ни.

„Руските туристи да получават визи тук, в България. А не да хабят нерви, пари и усилия, да пътуват до българско консулство, за да получат визи. От руските туристи България само печели”, категоричен бе той.



Сидеров акцентира, че Министерството на икономиката, чийто министър е от квотата на АТАКА, започна инициатива за разкриване на инфоцентрове, които да съдействат на малкия и среден бизнес да получи по-лесно европейско финансиране. „Трябва да се намерят още фирми, които да работят в Бургас. Всички институции трябва да бъдат активни за индустриалната зона в града”, подчерта патриотът.

Сидеров поясни, че България може не само да изнася суровини, а и да има производство, както при социализма. Тогава са били развити редица отрасли като машиностроене, металургия и други.

„Бургаска област може да цъфти и процъфтява. Този регион трябва да живне още икономически”, смята той.

Председателят на АТАКА беше категоричен, че моментът е кризисен за Обединени патриоти.



„Направихме коалицията и влязохме в управлението за по-доброто на българите. За първи път изместихме ДПС. Ако се разбием сега, това ще свали доверието на хората към нас. Пледирам всеки един от нас да сниши егото”, призова още. 

Пред бургазлии той подчерта, че благодарение на предложението на АТАКА за изграждане на ограда по границата с Турция и действията, които последваха след това, беше спрян мигрантският поток. „Знаете какви тълпи влизаха у нас, сега такова нещо няма”, заключи лидерът на АТАКА Волен Сидеров.