Не знам вие, г-н Никодимов, дали сте съгласен патриархът и главата на най-голямата православна църква в света да е наречен измамник. Как може да се кажат думи, които един джихадист или дори ислямист не смее да ги каже?! Това заяви Волен Сидеров в ефира на БНТ по повод думите на Валери Симеонов за патриарх Кирил.
"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини", добави още лидерът на "Атака".

"Ще помоля всички коментатори, политици и всичколози да спрат с условностите. В средата на 19 век няма нация, ние сме заличени и никой не знае, че има българи. И това, че се освободихме, се дължи на Русия, която реши да помогне на християнските поробени народи. Ако не беше руската държава, нямаше нито румънци, нито финландци да участват. Да, благодарим им, но, ако не беше решението на руския император, те нямаше да дойдат", каза Сидеров.

Запитан какво мисли за думите на руския патриарх, политикът отвърна: "Не мога да давам оценка на главата... Не съм толкова дорасъл. Всеки, който смята, че е толкова велик да го прави, е или комплексиран тип, или е много-много зле. Как ще давам оценка?! Това да не е махленско кафене, в което да обсъждаме кой влязъл и кой излязъл".