Каквото и да казват от гранична полиция, че нямало мигрантски натиск, не е вярна. Аз не говоря политически, говоря като човек, който видя по новините как бус с мигранти е заловен край с. Локорско.

А доколкото помня от географията Локорско е в Софийско, а София не е на границата. Което значи, че ако има във вътрешността на държавата нелегални мигранти, то граничните власти не са си свършили работата.

Това заяви организационният секретар на ВМРО Александър Сиди в ефира на БНТ. Сиди води листите на партията в Бургас и Хасково за националния парламента и е кандидат в листата на ВМРО за европейските избори.

Той аргументира позицията на ВМРО за нулева миграция – възможно е, стига да се предприемат нужните мерки. Като се прати армия на границата, когато се стреля по нахлуващите нелегално, които и по нашето, и по европейското законодателство извършват престъпление. Когато решилите да преминат границата знаят, че там има въоръжена полиция или армия, те няма да минават от тук.

Мигрантският натиск продължава, това означава, че има проблем, а щом има проблем – значи не си пазим границата, заяви Сиди. Той определи и пакта за миграция като изключително несправедлив. Заради тези документи на ЕС в центъра на София на Женския пазар се случва „малкия арабски свят“. Повечето не са и регистрирани, защото ако са, рискуваме да ни ги върнат обратно в България някъде от средата на Европа.

Решението е просто – нулева миграция. На границата да има достатъчно въоръжена охрана, която да спира мигрантския натиск. Трябва да предоговорим пакта за миграция и да си пазим границата, категоричен е той.

Всеки един глас в ЕС е важен, всяко едно нещо, което се случва в ЕС рефлектира и в нашия живот. Трябва да внимаваме какво избираме и за ЕС, и за България, призова Сиди.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!