"Разговорът с българския президент Румен Радев беше дълъг, приятелски, уважителен и нито за миг не забравих македонските национални интереси". Това заяви президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова след срещата с родния държавен глава.

Силяновска и Радев направиха обща снимка, след която обаче македонският президент направи интересно изявление. Повод стана липсата на македонското знаме в залата, където двамата се снимаха. Силяновска заяви, че не е прекратила срещата, за да не предизвика скандал.

"Не знаех, че ще трябва да се снимам в залата, където се провеждат фотосесиите. Когато тръгнахме, си помислих, че отиваме в залата за пресконференции, но изведнъж, когато влязох в помещението, видях двете знамена и трябваше да помисля какво да правя.

В този момент едната мисъл беше, че можех да си тръгна и тогава щях да предизвикам скандал, а другата мисъл беше, че домакинът е установил правилата и че домакинът, а не аз, не е прав и че това, което е по-добре, си го казвам", разказа Силяновска.

"В този момент, въпреки че не знам какво се случва в тялото ми, реших, че е по-добре да не правя скандал, така че не направих скандал и гаф, но домакинът вероятно е направил пропуск", добави президентът на РСМ.

Добро уточнение в случая е това, че посещението на Силяновска и срещата ѝ с Радев не бяха официални, съответно и протоколът не изисква присъствието на македонското знаме.