"Промяната, която очаква част от народа, не се вижда". Това заяви пред БНР Симеон Дянков, бивш финансов министър и обясни причината за тази своя констатация.


"Нови партии дойдоха с претенции за нов модел на управление, а започват да работят с партии на статуквото, за да организират евентуален нов кабинет. От друга страна - за новия кабинет се предлагат министри, които са вече действащи или действали в предишни правителства", каза той.

Според Дянков от "Има такъв народ" не трябва да разговарят с всяка партия по отделно, а да заявят приоритетите си и да призоват да ги подкрепят: "Реално такива приоритети няма, а се говори с партиите явно за поддръжка и за подкрепа. В този смисъл - промяна няма!".

Той прогнозира, че заради липсата на стабилна управляваща коалиция ще се стигне и до трети парламентарни избори скоро: "Още повече, че не се виждат стабилни приоритети, които са  много важни за създаване на такава коалиция".

Бившият министър в правителството на ГЕРБ коментира, че партията сега е в кръгова отбрана и препоръча да бъдат обновени кадрите в икономиката и финансите и да предложат нови насоки: "Да кажат: да бяхме на власт дълго време, но ще се реорганизираме и ето ги нашите нови насоки.

Това идва със смяна на персонала. Същите хора не могат да обясняват, че примерно електронното правителство е нещо, което трябва да се направи, ако си бил 12 години на власт и не си го направил. Та, ще има един период на пречистване".

Дянков подчерта, че икономическата и финансова стабилност на страна е "в добри ръце" с министри като Кирил Петков и Асен Василев.