Мисля, че в общуването между всички хора, политически субекти и партии има динамика и развитие. Във всяко Народно събрание сме ставали свидетели на остри реплики и изказвания. Това заяви в ефира на "Лице в лице" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"За 4 години само два пъти с господин Марешки сме имали по-тежки реплики и сблъсъци. Веднъж за Изборния кодекс, а вторият път бе остър коментар от страна на Марешки, но аз не отвърнах", призна той. 

"В интерес на истината ние сме били с доста по-остри противоречия с бившите ни партньори от Атака, по-конкретно с Волен Сидеров. Тогава имахме доста сериозни разминавания по отношение на това какво трябва да е поведението на една патриотична партия.

Опитахме да загърбим противоречията и егото си и формирахме една широка коалиция за миналите избори", заяви лидерът на НФСБ. 

"С партия "ВОЛЯ" имаме доста общо и то стои в основата на нашия патриотичен национализъм. Ние имаме видима, явна и успешна война с картелите и монополите.

При него това става с намаляване на цените на лекарствата и предлагането на горива в бензиностанции с 25-30% по-ниски цени. При нас това се  изрази в тежката борба за опазването на цели браншове", смята Симеонов. 

"НФСБ се бори и срещу хазартната зависимост. Тази битка завърши успешно след 2 години и половина. Двете партии се стремят и към повишаване на доходите", смята политикът. 

"Не можем да откажем хората от хазарта, няма как да го направим. Можем обаче да ограничим въвличането в тази зависимост. Преди имаше масово предлагане на талончета във всеки магазин и лавка дори и на ученици", смята Симеонов и добави:

"Това спряхме ние и е редно да бъде оценен този успех. В момента просто останаха зали, в които се провеждат хазартни игри, но и те намаляха с около 30%", каза той.

По думите му с Марешки са на едно мнение - "Интересите на България са над всички и всичко. След като България няма интерес от "Белене", то не трябва да го има. Не трябва да се прави и "Южен поток", защото България", заяви Симеонов.

По думите му с Марешки смятат, че евроориентацията на България е приета като даденост и тя не бива да бъде оспорвана.

Според него Европа е разделена на два блока - пропуски и НАТО. "Нашият избор е направен отдавна и е ясен". 

Симеонов призна, че е в чудесно отношения с Красимир Каракачанов. "Партията му реши да поеме по собствен път и няма нищо лошо. Между нас няма противоречие", категоричен е лидерът на НФСБ. 

Той заяви, че е бил изненадан от избора на Каракачанов все пак, но го уважава. 

"Напоследък има тенденция да се привличат в листите на всяка партия хора, които са известни с други дейности, но не и с политика", така той коментира известните имена в листите му с Марешки. 

Според него зелените паспорти за пътувания ще дадат сигурност на хората. "На първо място е човешкият живот. Всеки, който ще пътува, трябва да се имунизира. Това не е дискриминация", смята той. Симеонов призна, че все  още не се е ваксинирал, но ще го стори, когато му дойде редът.