Коалицията е съставена за общо участие за изборите за 44-о народно събрание. Тя ще съществува, докато това споразумение съществува, въпреки че има много недоразумения. Това заяви след извънредна среща на "Обединени патриоти" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"За наша изненада днес нашият партньор не дойде. Писахме есемеси, но ни отговориха, че няма да дойдат", добави той. 

"Напоследък са направени доста атаки към мен. Днешното заседание показа, че коалицията съществува. Това, че не е присъствал единият партньор, нищо не значи. Това надявам се е засега. Ние пак ще поканим Сидеров, за да дискутираме има ли проблеми и, ако да - как да ги решим. ГЕРБ нямат вина за нашите проблеми. Редно е да си решаваме вътрешно проблемите. Няма проблем, който да не може да бъде решен", смята Симеонов.

"Нещата не стоят така - него ще го махнем като председател, а той мен ще махне като вицепремиер. Не е това. Председателството на групата е въпрос на решението на групата. Взима се с мнозинство. Ние не сме нарушили нашето споразумение помежду си и не сме нарушили това за коалиционно управление на ГЕРБ и Обединени патриоти", добави лидерът на НФСБ. 

"Не знам кога ще се събере голямата коалиция. Не знам как ще гласува "Атака" на вота за недоверие", каза още той.

"До момента не съм влизал в обяснителен режим от чисто тактически подбуди. Вчера за първи път ви запознах с целия текст, който съм произнесъл. В него упрекът не е към децата. Валери Симеонов не е изрод и има очи на главата си. Много добре се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Нима някой от вас мисли, че съм такъв изрод и човекомразец, че ще кажа, че тези деца не са болни. Четете внимателно какво съм казал. Казвам, че майките ги представят за болни, а ги държат на пек и на дъжд. Аз не съм звяр и виждам много добре какви са нещата. Не исках да се обяснявам, защото хората, като чуят внимателно какво съм казал, ще им стане ясно", заяви той.

"Вадите две фрази - "кресливи майки" и добавяте "на уж болни деца". Аз това не съм го казал. Още от сутринта телевизиите започнаха с този надпис. Аз не съм казал точно това. Между тези две неща има 13 думи. Мога ли да кажа аз, че тези деца, с видими изкривявания и деформации, че се преструват", каза Симеонов и добави, че няма защо да се извинява, че не е правилно разбран.

"Извинете, че не ме разбрахте правилно и се подлъгахте по една кампания", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!