Христо Христов, който е дясната ръка на служебния министър на МВР Бойко Рашков, продължава да нарушава правилата. 

Още на 2 октомври 2021г. БЛИЦ алармира затова, че заместник-директорът на дирекция Вътрешна сигурност на МВР Христо Христов, който е особено близък до министър Бойко Рашков, използва служебния си автомобил, за да вози съпругата си от работа до жилището, като при една от поредните "таксиметрови" услуги той претърпява катастрофа с автомобила, прикрита лично от него. 

Месец по - късно отлично осведомени източници на БЛИЦ твърдят, че Христо Христов не само не си е взел поука от катастрофата, но продължава да ползва служебния автомобил, за да вози съпругата си, както и самият той да го използва като частен. 

На 15 ноември в 10 часа сутринта Христов е засечен да разтоварва покупки в торби на известен магазин от служебния автомобил в жилището си, което се намира на метри от министерството.



Малко по-рано същият ден той и съпругата му са отпътували със служебния ватомобил "Опел" с регистрационен номер СВ7028ВХ в неизвестна посока, най-вероятно към работното място на жена му.

Само в БЛИЦ: Бойко- Рашковата Вътрешна сигурност се тресе от скандални далавери!

Източници от МВР твърдят, че след като Христо Христов е изпълнил всички искания на Бойко Рашков и е предоставил една седмица преди изборите на 14 ноември секретна архивна информация от дирекцията срещу ръководни служители на МВР, е получил благословията да използва държавното имущество, в случаят служебния автомобил както намери за добре. 

Топлата връзка и добрите чувства на дуото Георги Георгиев, Христо Христов с Бойко Рашков ги карат да се чувстват „железни“ и недосегаеми на постовете си.

Оперативни служители на Вътрешна сигурност твърдят, че Георги Георгиев и Христо Христов на следващия ден след изборните резултати са почерпили подчинените си, като видимо доволни са заявили, че вече нямало сила, която да ги събори. 

Остава въпросът ще се сезира ли дирекция Инспекторат за поредният сигнал на медията ни или своеволията ще продължат.