Ако има злоупотреби с цените на горивата и те са завишени с 1 лев, това е в компетенциите на КЗК. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев по повод изнесените от ГЕРБ данни, че някой прибира по 10 млн. лв. на ден от горивата.

Той изтъкна още, че председателят на Комисията за защита на конкуренцията е майка на депутат от ГЕРБ – Александър Ненков.

„Левчето като левче не съществува. Ако има пазарни изкривявания, то КЗК трябва да ги дефинира и да ги накаже“, посочи той.

„Този орган се е превърнал от КЗК в комисия за регулиране на обществените поръчки, добави той.

Думите на Сабрутев провокираха Делян Добрев да се включи по телефона. „Аз не чух г-н Сабрутев да отговори защо купуваме евтин уралски нефт и плащаме като за скъп нефт. Ето там отива единият лев. Не е коректно да цитира Гърция, защото Гърция купува брент“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Внасяте изключително тежко манипулативни факти, които изкривяват истината“, опита се да му противоречи Сабрутев.

„Управлявате вече една година. Не се оправдавайте с тази комисия и онази комисия. Цакате ни в момента с едно левче. Като цитирате цените в Гърция, защото не кажете какви са цените в Унгария?“, контрира го Добрев.

„Много е несериозно да твърдите, че сте по-компетентни от мен. Усещам, че нямате аргументи, след като стигате до лични нападки“, добави той.

„Защо толкова КЗК е важна за ГЕРБ? Защо беше продължен мандатът от 5 на 7 години?“, попита Сабрутев.

„Някой иска спекулативно да прехвърли вината на правителството. Хлябът също не се ценообразува от правителството“, допълни той.