Едно подобно глупаво изказване не може да бъде толерирано. Срещу всеки, който с подобни нелепи изказвания засегне достойнството на България, трябва да се реагира. Затова и аз изпратих отворено писмо до него. България не се продава – в това съм категоричен, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР.
Реакцията му бе провокирана от изказването на руския журналист и вече настоящ депутат Пьотр Толстой (влиза от партията „Единна Русия”), заявявайки, че „България може да я купим цялата“.

„Ние сме благодарни на Русия, че ни освободи от турското робство и именно тази свобода трябва да защитаваме”, заяви Каракачанов. 

„Твърд, дипломатичен и ясно показващ интересите на България – такава трябва да бъде реакцията ни. Няма как една велика сила да се опитва да налага своите интереси. Няма голяма държава, която да ляга и става с нашите проблеми. Няма вечни приятели – има вечни интереси”, каза още лидерът на ВМРО.

Попитан за предстоящата битка за Дондуков 2, Каракачанов заяви: „Основният ни конкурент за президентските избори още не се е появил – това определено е кандидатът на ГЕРБ, който и да е той. Все пак партията на Борисов е най-голямата”.

„Безгръбначни институции и безгръбначни президенти на нас не ни трябват”, изригна лидерът на ВМРО попитан за това, какво ще каже за това, че когато от партията му искаха изграждане на огради срещу бежанците, много от другите политически партии казаха, че „Европа не е обременена от прегради”.