Нов началник ще избират десните след Нова година, а фаворити на този етап са трима бъдещи кандидати, пише "Уикенд".

Десницата, която стана част от "Демократична България", заедно с партията на ген. Атанас Атанасов, ще организира конгрес след 1 януари, за да избере наследник на Христо Иванов.

Лидерът на ДБ хвърли оставка през юни заради изборните резултати, а след това напусна и парламента.

Иванов вече обяви, че официално няма да се кандидатира отново за поста лидер на "Да, България". Според източници обаче той нямало да остави партията без надзор и лобирал бившата му секретарка Надежда Йорданова да бъде номинирана и избрана за началник на формацията.

Тиражират се слухове, че Йорданова е негова любовница

Надежда Йорданова е дългогодишен депутат от ДБ и популярно лице сред електората и членската маса на десните, но е вярна само и единствено на бившия лидер.

Преди време дори бе пуснат слух, че му е любовница, но това се оказа лъжа – двамата просто са много близки, без между тях да има интимна страст, става ясно още от изданието.

Активисти на ДБ разказаха, че е много възможно Надежда Йорданова да бъде издигната, но на този етап фаворит за нов шеф сред актива бил Ивайло Мирчев.

Необяснимо отслабналия политик, който според злите езици е използвал инжекциите за диабетици "Оземпик", за да се втали, бил сред първите, за които активът умувал дали да не издигне за нов лидер на ДБ.

Мераци за поста имат и други

Друг кандидат щял да е проф. Александър Симидчиев, тъй като имал безупречна биография и не се замесвал в комични акции с лодки. Той се ползвал с огромна подкрепа сред електората на десните, но самият той нямал никакви амбиции да оглавява политически проект.

Мераци обаче имала устатата депутатка Елисавета Белобрадова, но тя нямала никакъв шанс да бъде избрана от десния конгрес за каквото и да е извън депутатската банка.

Според мнозина коментарите, че би се кандидатирала за поста, били просто шега в типичния й стил.