Костюми мразя да нося, защото ми стоят изключително добре и не искам да потискам останалите евродепутати. На първото заседание бях с него, защото има официални събития, на които е редно да се носи такова облекло. На следващите заседания ще съм с дънки и риза или дънки и фланелка, каза евродепутатът и режисьор Андрей Слабаков.

„Един се появи в  парламента с къси панталонки и фланелка и развързани кларкове. На втория ден ги смени с нещо по-официално – джапанки. Ходят си както си искат”, добави той пред Нова телевизия.

„Тежка бюрокрация е в Европарламента. На 3-ти бяха 12-13 часа гласувания. но ще свикна. Горд съм със себе си. Бързо се ориентирах в обстановка.  Има поне 5 места в Страсбург и 5 в Брюксел вътре в парламента, където се пуши”, похвали се Слабаков.

Той добави, че вече се е запознал с повечето италианци в ЕП. „С Берлускони не съм се запознал, през повечето време той спи”, каза още режисьорът.

"Между другото, да успокоя хората, пълно е с хора с бради и мустаци. И не всички са мъже", добави Слабаков.

„Има много важни неща за вършене. Трябва да видим какво ще правим с околната среда. Съществуват едни организации, не само в България, т.нар. отровнозелени, чиято дейност е да саботират всичко, всичко да бъде провалено. Тук Зелените се опитват да върнем 3 млрд. и да вкараме едни 1,5 млрд., за да довършим 13 км. от АМ „Струма”. Малоумната им идея беше да се направи тунел отдолу. Всички инженери казаха, че са напълно луди, защото е сеизмична зона", коментира той.