Ще взаимстваме от чуждия опит, за да се справим с футболното хулиганство. Най-вече ще се спрем върху законите на Англия, Испания и Италия.

Това коментира началникът на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов в предаването ,,Още от деня'' по БНТ.

Той заяви, че вече са предприети повече от сериозни мерки, с които да се криминализира футболното и спортно хулиганство в страната.

Атанасов обясни, че всеки заловен вече ще го грозят нови наказания, сред които той посочи арест, забрана за посещаване на спортни мероприятия до 5 години, глоба в размер до 5000 лв., която ще се търси от НАП, както и полагане на обществено-полезен труд.

,,Полицията вече ще разполага с правото да налага административна принудителна мярка, тоест полицията ще може и да глобява'', посочи още Славчо Атанасов.

,,На всеки вход и изход на футболен стадион или спортно съоръжение ще има камерни устройства, но все пак трябва да признаем, че никога няма да има съвършена мярка за сигурност'', заключи той.