Лидерът на партията "Има такъв народ" (ИТН), която остана извън парламента след последните избори, ще даде пресконференция. Това стана ясно от съобщение, публикувано в профила на шоумена политик. 

Към момента информация за темите, които ще бъдат засегнати на събитието, няма. Пресконференцията ще бъде излъчена по телевизията на Слави "7/8 тв". 

Проверка на БЛИЦ установи, че за днес подобно събитие не е планирано в БТА. Предполага се, че пресконференцията ще се проведе в централата на телевизията на Слави, като въпроси ще може да се задават чрез социалните мрежи. 

                                                      

Ден по-рано Трифонов призна във Фейсбук, че е сгрешил, като не е подал своевременно своята данъчна декларация в качеството си на политик. По думите му, той е искал да се опази от жълтини и спекулации. 

Преди това лидерът на ИТН осъди рязко агресията срещу председателя на българския клуб в Охрид Християн Пендиков, който бе жестоко пребит само защото се определя като българин. Като цяло Северна Македония бе един от мотивите на ИТН да напусне правителството на Кирил Петков, което на свой ред доведе и до неговото сваляне от власт.  

Наскоро водената от шоумена ИТН представи пред обществото България да се трансформира в президентска република. За целта от ИТН стартираха събирането на подписи за провеждането на референдум по въпроса. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук