Александър Николов е професионалист и прекрасно знае и как да си върши работата, и как да защитава интересите на България. И точно затова той ще бъде оправдан. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

По думите на Трифонов, като министър на енергетиката Николов е защитавал българския национален интерес.

Припомняме, че Николов бе министър в кабинета на Кирил Петков от квотата на ИТН. 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес стана ясно, че Националната следствена служба (НСлС) разследва бивш министър на енергетиката, негов заместник и бивш директор на "Булгаргаз" за длъжностни престъпления, в резултат на които е нанесена щета на "Булгаргаз" за 88 млн. лв в периода непосредствено след спирането на газовите доставки от Русия към България - края на април 2022 - май 2022.

Бившият директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов е обвинен в умишлена безстопанственост; бившият енергиен министър Александър Николов - в неупражнен достатъчен контрол на дейността на шефа на "Булгаргаз", а заместникът му - Данаил Николов - в превишаване на правата си във връзка с реда на комуникация между Министерски съвет и "Булгаргаз"

На тримата са повдигнати обвинения и са с наложена мярка за неотклонение подписка.

Александър Николов беше привикан на разпит преди обяд в Националната следствена служба. На излизане от следствието той каза, че му е повдигнато обвинение, но не коментира какво.

По думите на адвокатката му Ина Лулчева, която бе с него в следствието, Николов е обвинен, че не е било прието предложението на „Газпром“ да се плаща за доставки на газ в рубли.

ЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук