Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков.

Това написа в профила си в социалната мрежа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Думите му идват по повод на изказване на северномакедонския външен министър Буяр Османи. 

Ето какво точно пише Трифонов:

"Пред телевизия “Сител” северномакедонският външен министър Буяр Османи е заявил следното:

“Изходът от преговорите с България приключи с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме преговори за членство в ЕС и оставихме историческите въпроси извън пътната карта. България получи промяна на Конституцията някъде по средата на процеса - след започването на преговорите. Поради тази причина смятам, че това бе един добър компромис“.

За този резултат - 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, а БСП йезуитски се въздържа.

“Има такъв народ” гласува “против”.

P.s. Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук