Само парашутисти изпрати Слави Трифонов в листата за 2 МИР-Бургас, а дни преди старта на кампанията и областният лидер Тодор Иванов изненадващо хвърли оставката си и в момента структурата е на автопилот, пише "Флагман".

Каква обаче е стратегията и разчитат ли харизмата и популярността на председателя на партията Слави Трифонов, преценете сами.

Един-единствен кандидат, който живее в Бургас, се появи за цвят, но на 100% неизбираемо място. Иначе „Има такъв народ“ се надява да спечели доверието на избирателите в Бургас с миш-маш от певци, софиянци и кадри, избрани на кастингите на Слави Трифонов за политици.

Единственото наистина разпознаваемо лице за бургазлии е сценаристът Ивайло Вълчев. Както Флагман.бг прогнозира преди месеци, той е водач на листата на партията "Има такъв народ" за 2 МИР-Бургас.

След него обаче кандидатите са обвити в пълна мъгла. Само 6-ото и със сигурност неизбираемо място е за общинския председател на „Има такъв народ“ в Сунгурларе – кардиолога д-р Николай Драгнев. Той е единственото лице от представените официално на 3 октомври координатори за бургаските общини и членове на политическата партия на Дългия, за което се намери място.

Нито един от останалите не е кандидат-депутат, което говори за сериозен организационен проблем - или Слави Трифонов няма никакво доверие на представителите си по места или те вече не са част от партията му.
„Има такъв народ” откри приемната си в Бургас, представи лицата на партията за региона

Втори след водача Ивайло Вълчев е 52-годишният Димитър Стоянов Гърдев, който е софиянец, политически анализатор, експерт по международна сигурност.   

За третия в листата – Александър Стайков Марков – знаем само, че е от София, на  58 години.
Четвърти е Пламен Николаев Николов, когото Дългия е харесал от кастингите за политици по телевизията. Николов е координатор на Постоянната комисия по външна политика, членува и в комисията по образование, както и в Арбитражно-контролната комисия в партията. Той е получил номинация в една от листите на „Има такъв народ“ в София.

 Петото място е за бургазлията Георги Николаев Султанов – координатор на Постоянната комисия по култура в партията. От 2018 г. в артист-солист на Държавна опера Пловдив.

Шестият – Николай Тончев Драгнев е кардиолог от Бургас, в момента специализира здравен мениджмънт, член на Постоянните комисии по здравеопазване и селско стопанство. Общински координатор на „Има такъв народ“ за Сунгурларе.

Ето и кандидатската листа до края, в нея няма нито едно познато за бургазлии лице и явно се разчита на принципа – и магаре да сложиш, и него ще изберат, стига да го праща Слави Трифонов:
7. Християна Анастасова Тодорова
8. Александър Викторов Рашев
9. Ивайло Христов Христов
10. Катерина Павлова Стоичкова
11. Петя Божидарова Димитрова
12. Росица Живкова Петрова
13. Драгомир Костадинов Костадинов
14. Велин Стефанов Величков
15. Илиана Николаева Маринова
16. Янко Кирилов Богоев