Следващата седмица ще бъдат създадени комисиите в Народното събрание (НС). Това е договорено на Председателски съвет, проведен рано тази сутрин - на 21-ия ден от старта на 50-ия парламент.

Досега депутатите се занимават само с изслушвания на служебни министри и парламентарен контрол. А по-късно днес ще се събере за втори път временната комисия за правилника на парламента.

За договорката работата най-сетне да потръгне, стана ясно от изказване на Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) в кулоарите на Народното събрание. 

"В момента парламентът имитира работа", обясни той и призова лидерите да си пооберат егото и НС да започне да работи.

"Важна е актуализацията на бюджета по конкретни пера, затова е важно да има бюджетна комисия, важна е и правната, за да се задвижат промените в законите", каза Балабанов.

"Ясно казахме още в началото на 50-ия парламент, че няма да подкрепим нито първия, нито втория мандат", отсече депутатът от ИТН. 

"Очакваме третия мандат и ако президентът го връчи на ИТН, първо ще седнем на масата да преговаряме по приоритети и политики. Така е честно, защото всички други споразумения, коалиции, не свършиха работа. Едва след това ще се говори за експертиза на министри", допълни Балабанов. 

"Ако президентът прецени и връчи третия мандат на друга политическа сила и бъдем поканени - ще се отзовем на разговори", обясни депутатът от ИТН. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!