Конфликтът между депутатите Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и Костадин Костадинов от "Възраждане" продължи и в кулоарите на парламента. Митев отиде да се срещне лично с Костадинов в неговата стая в парламента. 

"За мен е притеснително, че г-н Костадин Костадинов се разпозна в думите ми и дойде да ме обижда. Аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало", каза той относно сблъсъка си с Костадинов в пленарната зала, при който се стигна до спречкване. 

"Имаше деца в залата, това поведение не приляга на тази институция. Ако по някакъв начин съм помогнал за този конфликт, искам да се извиня на първо място на децата, после на зрителите и после на вас - медиите. Физическият контакт е слабо поведение, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин", добави депутатът от ПП.

"Имаше деца в залата, това поведение не приляга на тази институция. Ако по някакъв начин съм помогнал за този конфликт, искам да се извиня на първо място на децата, после на зрителите и после на вас - медиите. Физическият контакт е слабо поведение, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин", каза той. 

По думите му не е редно човек да пипа вратовръзката на когото и да било. Въпреки това той отказа да се извини на Костадинов. "Трудно ми е да поднеса извинения на хора, които системно се държат по този начин. Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал връзката, за това бих се извинил", заяви Митев.

След изказването си пред журналистите в кулоарите Митев говори с Костадинов лично пред стаята на "Възраждане".

"Извиняваш се и за мен всичко приключва", каза му Костадинов, а Митев отвърна: "Не съм те визирал теб". Когато излезе от стаята, Митев каза, че двамата са длъжни да си говорят и въпросът трябва да се реши между тях. "Ще се извиня за нещата, за които трябва. Костадинов иска аз да се извиня от трибуната", каза той.