По искане на "БСП за България" парламентът ще разгледа проект на решение за възлагане на Министерския съвет осигуряване на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". Това предвижда проектопрограмата за работа на депутатите в петък, съобщава БТА. 

На второ гласуване в четвъртък се очаква народните представители да обсъдят Законопроект за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки. Освен него в проекта на програма са и вторите четения на промените в Закона за автомобилните превози, в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, както и в Закона за пътищата.

На първо гласуване ще бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи. В дневния ред е включен и проект на решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

В петък е предвидено време и за редовния парламентарен контрол, след приключване на законодателната част на заседанието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ