След протестите на хората с увреждания пред министерски съвет депутатите ще гледат техните искания. Десислава Атанасова и Деница Сачева реагираха светкавично и вкараха в дневния ред закона.

Това е в отговор на проблемите, породени от забавянето на решенията на органите на медицинската експертиза и невъзможността засегнатите граждани да упражняват правата си не по тяхна вина.

Голям е и броят на жалбите от ощетени хора с увреждания поради изтекли срокове на техните решения на ТЕЛК и съществено забавяне от средно 6 месеца. Предлага се решенията на ТЕЛК да важат до явяването на хората с увреждания на комисия, за да запазят правата си и да не връщат пари.

Депутатите ще изслушат и служебния министър на енергетиката Росен Христов за Споразумението за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, сключено между "Булгаргаз" ЕАД и турския газопреносен оператор "Боташ" на 3 януари тази година.

"Булгаргаз" прави всичко възможно за предоставяне на достъп до терминалите за втечнен природен газ и до инфраструктурата.

Договорът не предвижда да купуваме газ от "Боташ", а е само за достъп до терминалите и до изходната точка на турско-българската газопреносна мрежа, обясни преди дни Деница Златева – изпълнителен директор на "Булгаргаз".