"Получих пари да съм консултант по делото "Белене". Не влизайте във филма с ударите под кръста". С тези думи кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков се изплъзна от неудобния въпрос на Антон Хекимян, по повод скандалното разкритие на БЛИЦ, че бившият енергиен министър е взел 70 000 евро, за да защитава интереса на България за АЕЦ "Белене"!
"Получих пари да съм консултант по делото "Белене". Не влизайте във филма с ударите под кръста". С тези думи кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков се изплъзна от неудобния въпрос на Антон Хекимян, по повод скандалното разкритие на БЛИЦ, че бившият енергиен министър е взел 70 000 евро, за да защитава интереса на България за АЕЦ "Белене"!

"Изнасянето на частна информация е престъпление.", опита да се защити Трайков.

От документите става ясно, че министърът в първото правителство на премиера Борисов, е бил поканен като свидетел по заведеното срещу родината ни дело от адвокатската кантора "White & Case" LLP.

Както ексклузивно БЛИЦ съобщи, Трайков е дал съгласието си, но е поставил категоричното си условие да му бъде платен солиден хонорар за извършената от него "работа".

От действията му излиза, че без капка угризение е осребрил защитата на страната ни по заведеното срещу нея наказателното производство.