СДС решава съдбата на председателя Божидар Лукарски. Днес на заседание в Пловдив Националният съвет трябва да гласува прекратяване на правомощията му и да избере временен ръководител на партията. 

Решението за свалянето на Лукарски беше взето на инфарктно заседание на 17 април. Тогава  се стигна дори до бой между подкрепящи председателя и тези, които искат оттеглянето му от поста. Единият лагер се обяви в защита на Божидар Лукарски, а другият около заместниците му.

До ръкопашната схватка се стигна след спор за политическата посока на партията – към по-патриотична или дясна позиция. Лидерът на СДС се опита да не допусне представители на шест организации, с мотива, че не са си плащали членския внос. Той дори беше наел частна охранителна фирма.

След сблъсъците Лукарски обяви един час почивка, докато се успокоят страстите. След това обаче обяви, че разпуска срещата и си тръгна. Заседанието все пак се проведе, след като Емил Кабаиванов – един  от тези, които искат оставката му, направи поименна проверка и допусна  членовете на въпросните шест организации.

Пред Националния съвет предстои взимането на още едно важно решение – насрочване на национална конференция за избор на нов лидер, уточнява Канал 3.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!