"Не се познавах с Румен Радев преди да ме покани на поста на вътрешен министър. За мен не беше трудно да взема това решение. Винаги се злоупотребява с кадрите на МВР. Това, че се съгласих да стана директор в Пловдив по времето на Орешарски по никакъв начин не може да ме свърже с политически пристрастия". Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
Припомняме, че преди години Узунов подаде оставка, след като момче което удари човек на пешеходна пътека и той почина на място, няма да поеме тежка присъда, заради подкуп на полицай. "Оставката е въпрос на личен избор, чест и достойнство. Не съм коментирал истинските мотиви. Извършителите използваха чадър. Пострадалият бе близък мой роднина", коментира служебният министър.

"Смяната на главния секретар се регламентира от министерството. Трябва да бъде номиниран служител, за да се извърши промяната. Аз съм в добри работни взаимоотношения с Георги Костов. Не сме тук да се харесваме, а да работим. Аз мога да работя с всеки. Имам критики към работата на цялото професионално ръководство.

Със съвместни усилия ще се справим. Изготвил съм доклад за нарушенията в сектор сигурност. Нарушенията, които открихме са свързани по-скоро със забавянето на сроковете, а не с драстични нарушения. В прекрасни отношения съм с Румяна Бъчварова. Когато направихме смяната и дойдох аз, тя ми обясни къде са грешките, кои са слабите и силните места, така че да няма изненади", обясни Узунов.