Точно 8 секунди е продължила "срещата" на Кирил Петков с Джо Байдън, с която българският премиер се похвали надълго и нашироко, показва видеозапис от събитието от Министерския съвет, публикуван от БТА.

В петък Петков разказа за разговор с американския президент в рамките на срещата на лидерите на ЕС в Брюксел, в който българският премиер обяснил "как корупцията може да бъде инструмент на Путин в страните от Балканите".

"Той ми каза: "Абсолютно вярвам в това, което казваш". Аз дадох и примера за Турски поток, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на "Аркад" се намериха в къщи, като на госпожа Арнаудова.

Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция. Това не е само в България", разказа Кирил Петков.

Тогава в думите му най-силно впечатление направи поредният езиков гаф, в който употреби думата "вихрушка" вместо "върхушка". След като видеозаписът, с кадър от който самият той се похвали във фейсбук, доби популярност в социалната мрежа, без отговор остава въпросът какъв разговор в действителност е провел с Байдън за 8 секунди.

Вижте ВИДЕОТО тук