Перспективите за насърчаване на двустранния обмен между България и Армения в икономиката, инвестициите, технологиите, образованието и туризма са били във фокуса на срещата между родния президент Румен Радев и арменския му колега Серж Саргсян в Ереван. Това разкри самият Радев в профила си във фейсбук.
Ето какво още написа българският президент:

"Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство на Европейския съюз и Армения ще създаде предпоставки и за всестранното развитие на двустранните отношения и двамата призовахме за повече прагматизъм в диалога между институциите и бизнеса от България и Армения.
 

След срещата ми с президента Саргсян бяха подписани двустранни споразумения в различни области - за взаимна защита и обмен на класифицирана информация; Програма за сътрудничество в областта на културата до 2019 г.; Спогодба за регулиране на трудовата миграция; Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията.

През юли т.г. България ще бъде домакин на Българо-арменски бизнес форум, по време на който ще бъдат обсъдени конкретни проекти от взаимен интерес. С президента Саргсян обсъдихме и възможността за създаването на пряка въздушна линия София-Ереван.

 

Приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС е европейската перспектива на Западните Балкани, но България е изключително ангажирана и с Източното партньорство на Европейския съюз. От съществено значение за нас са както сигурността, така и развитието на отношенията с държавите от Черноморския регион и Кавказ".