Добра организация и липса на ексцесии белязаха предаването на изборните книжа в столицата във вчерашния изборен ден. Както на първия тур, и сега те се събират в зала "Арена Армеец".

За разлика от миналата неделя обаче, този път грешки в протоколите почти нямаше, предаде БНТ.

На балотажа сгрешените протоколи в Секционните избирателни комисии в София бяха далеч по-малко, в сравнение с тези преди седмица, съобщиха от Общинската избирателна комисия.


Председателката на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова

Отрязаха мераците на Манолова за касиране на изборите! Удариха я с нейните закони

Причините са по-малко допуснати грешки. Затова и предаването на бюлетините и изборните книжа вървеше далеч по бързо.

До 23 часа 360 секционни комисии предадоха своите документи, което е над 1/3 от общия брой протоколи. И този път обаче представителите на секционните комисии се раздвояваха в мнението си за организацията в "Арена Армеец".

"Всичко беше спокойно, добре организирано. Този път беше без грешки, бързо протече всичко", заяви Цветелина Христова от 54 СИК, район Възраждане.

"Организацията е под всякаква критика. Даваха фалшиви номера. Дадоха ми номер 1070, а след нас хората бяха с номер 600. Това подигравка с хората ли е?", възмути се пък Нели Петрова от 39 СИК, район Искър.

Заради сравнително бързото предаване на протоколите, и този път членовете на СИК не се възползваха от забавни игри като "Не се сърди, човече" и възможността да гледат български филми.

Към 1 часа след полунощ председателката на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова съобщи, че от общо 1611 секционни избирателни комисии 1130 вече са предали изборните книжа.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!