ГЕРБ и БСП влязоха в поредна схватка заради социалиста Георги Стоилов, чиито брат Илия бе арестуван преди дни в Русе  като шеф на група за рекет. БСП заяви, че застава зад своята колега и няма да позволят той да бъде очернен и определиха атаката срещу него като опит вниманието на обществото да бъде отклонено. Успоредно с това обаче червените са решили дарението, което е направил Илия за кампанията на БСП от 400 лева, да бъде върнато.
От ГЕРБ се опитват да ни отговорят с дребнотемие, заяви Ерменков и увери, че Стоилов няма нито една обща фирма с брат си или пък парични преводи. Братът на Георги Стоилов не бил участвал и в обществени поръчки и не е разпределял обществен ресурс, пише "Монитор". 

ГЕРБ от своя страна попита, след като няма нищо нередно, защо БСП връща парите. „Имаме въпрос към БСП и искаме да ни отговорят конкретно, а не чрез хвърляне на димки. Първо те твърдят, че Георги. Стоилов не е имал никакви бизнес отношения с брат си. Ние питаме вярно ли е, че до 2013-а е бил съдружник със съпругата на брат си във фирмата „Монарх Мултигейм техноложи – Русе“, заяви Тома Биков и поясни, че кампанията се е занимавала с внос на ротативки и тяхната поправка.

Социалистите твърдят, че Стоилов не е фактор в БСП, но по думите на Биков през 2013 година той е бил назначен за шеф на ДФ „Земеделие“ в Русе. Това според тях е доста висока позиция, която се занимава с разплащане на средства. „Вярно ли е, че през 2016 година е взривен "Лексус", собственост на брата на депутата, който е бил управляван от самия Стоилов“, попитаха накрая от ГЕРБ.

ГЕРБ обаче отказаха да отговорят на другите нападки на БСП. Червените нападнаха кабинета на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов , че не се борят ефективно с корупцията. Социалистите обвиниха зам.транспортния министър Ангел Попов в корупционни схеми, за които се е знаело още преди неговото назначаване, тъй като браншовите организации са подали сигнал до МС и премиера. В периода от 2012-а до 2014 година като шеф на сдружението на БГ превозвачи той събирал пари от колегите си с цел да урежда издаването на разрешителни. БСП се заклани да внесе сигнала в прокуратурата, ако Борисов все още не го е направил. Нищо няма да ни спре, закани се и Ерменков, който беше категоричен, че левицата ще се бори с шуробаджанащината и "калинките".