Очаквам на срещата между служебния премиер Димитър Главчев и президента Радев да се постигне разбирателство за трети, компромисен вариант за външен министър, различен от Стефан Димитров и Даниел Митов.

В никакъв случай обаче не вярвам, че Главчев ще подаде оставка, ако не се разберат. Такова мнение изрази социологът Васил Тончев в ефира на NOVA NEWS.

Васил Тончев

По думите му каквото и да се случи утре на срещата, това няма да бъде задълбочаване на политическата криза, а продължаване. Допълни, че в момента така или иначе не е съвсем ясно кой носи отговорност за служебния кабинет, тъй като тя се „размива от всички“.

Според социолога предсрочните парламентарни избори е по-вероятно да заплетат кризисната ситуация, отколкото да я разплетат, добавяйки, че на тези избори се гледа като на нещо „излишно“.

Ако имаме около 2,5 млн. гласоподаватели, това ще бъде успех. Основните партии ще понесат значителни загуби, които ще бъдат по-малки при ГЕРБ и по-значителни за „Продължаваме Промяната“, посочи Тончев.

Той заяви, че хората очакват такава промяна, която „да сложи край на безобразията в страната“.

Хората искат да има ред. Искат някой да поеме отговорност и да се следва програмата за еврозоната, Шенген, доходите, демографията и т.н., уточни социологът и допълни, че на този етап не се вижда такъв субект в политиката, който да привлече вниманието.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук