Още вчера ви казах, че съгласно Конституцията президентът Радев е длъжен да подпише указа. Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. „Няма да подпиша за министрите“, другите ще махнат шефа на парламента. Добре - няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата!? Това не е сериозно.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира в парламента забавянето на указите, с които президентът трябва да назначи новите служебни министри на външните работи и земеделието.

Ние сме в предизборна кампания на практика. Да спрат, и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията,  МС да се съобразява с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат, отсече Пеевски.

Като откаже да подпише (за промяната на министрите) президентът вече си има външен и земеделски министър и  трябва да започне да ги управлява. Те са негови министри - на Радев. Мигът, в който откаже да подпише,  той вече приема, че има двама министри в кабинета, обясни Делян Пеевски.

Убеден съм, че Даниел Митов ще успее да спази равноотдалеченост и ще има ясната насоченост, която трябва да има България  -  проатлантическата ни насоченост, каза председателят на ПГ на ДПС.

Съгласно  Конституцията това е право изцяло на премиера. Не може да се бъркаме на премиера кого ще определи, обясни Пеевски по повод въпрос от журналисти дали е имало натиск върху Главчев за външния министър.

Партията на пудела, си защитава пуделите, отговори кратко председателят на ПГ на ДПС за причините ПП-ДБ да продължават да подкрепят бившия главен секретар на МВР, който вече е с повдигнато обвинение от прокуратурата.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук