Коалицията ГЕРБ-СДС печели с около 10% преднина пред "Продължаваме промяната-Демократична България" предсрочните парламентарни избори. Това показва данните от екзитпола на "Галъп Интернешъл Болкан" към 20:00 часа.

"Възраждане" се нарежда на трето място, а "БСП-Обединена левица" заема четвъртата позиция. За нея в борбата са още ДПС-Ново начало и Алианс за права и свободи, между които разликата е минимална.

Извънредно в БЛИЦ! Борисов спечели изборите! Делян Пеевски победи Доган!

"Има такъв народ" също намира място в 51-ия парламент, а засега над 4-процентовата граница са още "Величие" и МЕЧ. Двете формации обаче ще трябва да чакат до последно официалното преброяване на ЦИК.

Категоричен победител

"ГЕРБ категорично печели тези избори, което всички колеги очакваха. Може би българските избиратели са решили да имат пъстър парламент. Предстои още малко динамика. Налице е тенденция за 9-партиен парламент.

Възможно е ДПС-Ново начало да продължи да увеличава разликата си. Има интрига определено. Трябва да изчакаме официалните данни от ЦИК. Може да декларираш нещо и да си гласувал за съвсем различна партия или да не си гласувал.

Най-жестоката битка се води на фронта дали ПП-ДБ ще съхрани тази разлика с третия, следващата е каква ще бъде разликата между "Ново начало" и Алианса", коментира Петко Петков от "Галъп" в изборното студио на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българският избирател ги е изненадал, като е повишил избирателната активност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ!