"В момента, в който бях информиран за ситуацията, решихме да действаме съгласно закона. Възложителят е установил липсата на документи и единственото правилно решение е прекратяване на процедурата". Това заяви в ефира на bTV служебният регионален министър Спас Попниколов във връзка със разразилия се скандал с поръчката за тунел "Железница".
"Отговорност за съхранението на документите има председателят на комисията. Нямаше опит да бъде скрито това. Има видеонаблюдение навсякъде, до колкото съм информирал то е работило. 

Не съм съгласен, че прекратяването на тази процедура ще доведе до загуба на евросредства. Рискът за "Кресненското дефиле" е по-голям, то е десетгодишно", заяви още регионалният служебен министър.

Документите са изнесени са от външният експерт Стефан Гайтанджиев, до колкото съм информиран. Не се е налагало аз да влизам в тази стая. Минимум двама експерти трябва да гледат документите, имало е и друг човек с него", заяви още той.

"Това е саботаж срещу работата на Пътната агенция и служебното правителство", заключи Попниколов. Не считам, че трябва да си подавам оставката.