Не е вярно, че лидерът на ДПС Амед Доган е настоявал да бъде награден Тодор Батков с орден „Стара планина”. Това заяви премиерът Сергей Станишев след като депутатът от ДСБ Атанас Атанасов каза, че най- високото държавно отличие е дадено на Батков по искане на Доган, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.

Инициативата дойде от група видни  български интелектуалци като Антон Дончев, Георги Чапкънов, Гиньо Ганев и това за мен беше достатъчно основание да се разгледа въпроса сериозно, посочи Станишев.

Според Атанасов обаче лично Доган е  искал да бъде даден орденът. Той беше и един от най- яростните привърженици на идеята да бъде отменена мярката за напускане на страната на скандалния бизнесмен Майкъл Чорни, уточни Атанасов. Депутатът посъветва премиера да провери доколко са чисти парите, които Батков дава за благотворителност и мецанатство.  Имам големи съмнения за тези пари, защото цялото общество знае, че Батков наследи парите на Чорни. Давате медал на Батков, защото не можете да наградите Чорни, заяви още депутатът. /БЛИЦ