Политическите партии трябва да получават по-голяма субсидия и БСП продължава да настоява за увеличаване на държавното финансиране. Това заяви пред млади социалисти лидерът на партията Сергей Станишев.
Увеличаването на средствата за легитимните партии и строият контрол на държавата върху харченето им ще ограничи купуването на гласове, обясни Станишев. Приемиерът участва в националната младежка среща „Запознай се с нашите идеи”. Двудневната среща започна вчера и в късния следобед Станишев се включи в една от дискусиите, а снощи пя на караоке партито. На деловият форум днес той се обяви за „хигиенизация“ на политическия живот у нас.
Работна група, водена от секретаря Антон Кутев предложи да се повишат заплатите на държавните служители и на администрацията, за да са по-устойчиви срещу корупцията. Младите леви поискаха и увеличение на средствата в образованието, като те предлагат в сферата на висшето заплатите да се формират на принципа 3-5-7 минимални съответно за асистент, доцент и професор. Предложено бе да се премахнат и многото разрешителни режими за бизнеса, като премиерът отбеляза, че повечето от тях са въведени от местната власт.
Димана Тодорова, БЛИЦ