"Д-р Доган от осем години не участва активно в политиката в България и има много по-специално място в ДПС.".

Това коментира пред БНТ  Станислав Анастасов - отскоро заместник-председател на ДПС, след като почетният лидер на Движението отправи обръщение към партийните структури.

Според него партията сериозно се готви за вота и затова да е полезна за страната.

"Готвим се независимо, че не сме част от управлението, независимо, че сме в опозиция, да помогнем на България да не загуби тези пари, да помогнем на българския бизнес и българските граждани да имат шанс за растеж", обобщи той.

За него ДПС е партия, която има "много пряка връзка с избирателя си, когато ДПС направи грешка, ние лесно можем да я отчетем". "Полагаме всякакви усилия да отговорим на очакванията на нашия избирател", увери Анастасов.

България трябва да направи две много комплексни програми - едното е програмирането за кохезионните фондове, а другото, което е по-непосредствено, е планът за възстановяване и устойчивост, тоест Националният план, обясни той и добави, че ДПС иска изслушване за двете програми.

Той заяви, че ДПС има не само много предложения по националния план, но и политическо ноу-хау, което ще бъде представено в подходящия момент.

Ние говорим за чиста околна среда, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, за дигитални технология още от 2016 г. Никой не ни чува, ЕК ни чу - сега това е европейска политика и България трябва да изпълнява.

Ние, обаче, трябва да напишем домашното си и да направим така, че тези пари да стигнат максимално много до бизнеса и да привлекат капитал от частните пазари", обясни Анастасов.

Според него "зеленият пакт" е нова стратегия за растеж на ЕС и по тази причина е акцент за ДПС.