Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е получил най-много номинации за депутат от структурите на партията в Пловдив-град, съобщи пред Радио Пловдив общинският председател на партията Али Байрам. 

Сред номинираните са също председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, организационният секретар и зам.-председател на партията Ахмед Ахмедов, сегашният депутат Делян Пеевски. Самият Али Байрам също е получил номинации за народен представител, както и Камелия Александрова, която бе кандидат за общински съветник.

Около 10 дни е продължил процесът на номиниране на кандидатите за депутати в 6-те районни организации на ДПС в Пловдив, в които членуват около 1500 души. До края на месеца националното ръководство на ДПС трябва да подреди листата на кандидат-депутатите за 45-то Народно събрание, посочи още Али Байрам.

В Пловдив област номинациите продължават до края на седмицата, каза областният председател на партията Юксел Расим. Засега най-много гласове е получил действащият депутат и бивш екоминистър доц. д-р Джевдет Чакъров.