Станислав Балабанов заяви, че в момента България е можела да има редовно правителство.

„В третия мандат, който ни бе връчен, ДБ бяха готови да ни подкрепят и сега правителство щеше да има. Залог бяха спешните мерки.

И познайте кой каза, че му се ходи пак на избори – Кирил Петков. Той е приятел на истината“, каза депутатът от ИТН в ефира на БНТ.

Пакостите на Асен

Според Балабанов Асен Василев е направил доста пакости като финансов министър и това ни е отдалечило достатъчно от бленуваната Еврозона.

„Според Мистър Еврозона трябваше да сме вече в еврозоната. Но този некомпетентен министър с действията си отложи влизането ни с няколко години“, отсече той.

„Цялата тази енергия, която беше през 2021 беше заметена под килима. Държавата тотално отсъства. Поредицата от избори задоволяваше личните облаги на определени хора. Да не връщаме като латерна, защо не се случи кабинета на ИТН през 2021.

Договорка с ГЕРБ

„За разлика от ПП-ДБ не влезнахме в договорка с ГЕРБ, иначе още тогава щеше да има правителство. Христо Иванов тогава отказа нужната ни подкрепа. Търсехме още по-голямо мнозинство и отидохме пак на избори.

Не избираме между добро и зло. Истината понякога е грозна, не хубаво да я чува обществото.

Поздравявам всички анализатори, които прогнозираха, че ИТН ще прескочи принципите си и ще даде своята подкрепа. Хората ще избират между разпада и разума.

Имаме достатъчно опит, готови сме да управляваме след изборите“, заяви Балабанов.