България има нужда от стабилно правителство, от управление, което дава перспектива и възможност. Принципът "проба-грешка" не е вариант, партиите трябва да намерят диалог и да сформират парламентарно мнозинство.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик.

Стефан Янев взе отношение и за внесеното във Висшия съдебен съвет предложение на Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Запознат съм със сигнала на Бойко Рашков, който има своите основания. Нееднократно сме говорили, а и обществото очаква смислена реформа в съдебната система, категоричен бе Янев.

Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да са спокойни. Разбира се, това минава през много по-широк кръг въпроси, каза той.

Очаквам следващата седмица, когато бъде свикан парламентът, той да е в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети и цели, каза още Стефан Янев.

Според него дискутирането на принципа "проба-грешка" не е добрия вариант, по-скоро трябва да се разчита на диалог в партиите в рамките на парламента, които да намерят основата, каза още Янев и добави, че страната ни има нужда от управление, даващо перспектива и възможност, както и да продължи първите стъпки, направени от служебното правителство по отношение на изразходването на обществени средства.

Днес служебният министър-председател проведе среща и с кмета на Балчик и областния управител на Добрич. Основна тема на разговора е била летния сезон и туризма.

Търси се решение на всеки един проблем в сектор Туризъм, коментира още Янев. Според него COVID-19 кризата е проблем, но не най-големият за бранша.

Хората от бранша имат различни виждания за развитието на сектора, подчерта премиерът. Той е на мнение, че трябва да се гони баланса между здравните и икономическите мерки.