Имал съм моите съображения, но съм държал отбора в кондиция, за да вървим напред. Така бившият министър на отбраната и лидер на "Български възход" Стефан Янев коментира дали е имал доверие на Кирил Петков в ефира на bTV.

"Спомнете си историята с електромобилите. Задайте въпросите докъде стигна тази история. Нали вашата работа е да питате. Аз разчитам на факти, а нищо не се случи, затова питам къде са фактите", уточни той.

По повод електоралните нагласи от последните социологически проучвания и високите стойности, които се дават на него и партията му, той посочи, че това не е възход, а снимка на миналото и как се е справял в качеството си на министър.

"Това не е оценка само за мен, а и за екипа ми. По-балансираната политика е по-добра. По-добри сигнали за обществото, за бизнеса, за браншовите организации. Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и на проблемите, които се задават пред обществото. Тя не само не се справя с кризите, но и ги задълбочава", смята Янев.

"Ако погледнете тази седмица се зададоха две проблематични теми – Националният план за приемане на еврото, който бе приет спокойно без обществено обсъждане, с едно странно отношение на коалиционните партньори - "Ние гласувахме против, ама то трябва да върви", заяви той.

"Другата тема е проектът за едно особено законодателство. Това напомня за онези мракобесни години. Когато говорим за законодателство, нека да бъдем конкретни и да не се дава възможност за интерпретации, особено когато става въпрос за имуществото на частни лица", каза още Янев.