Трябва да се отиде на предсрочни избори възможно най-бързо. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ПГ на "БСП лява България" Стоян Мирчев.
Това, което ни се разиграва в момента е комедия с елементи на трагедия. Не може политическа формация като Реформаторския блок, която не е единна, да съставя правителство. Това трето правителство, което се опитват да направят, ще е правителство на сговора. Реформаторският блок са едни от основните виновници за последните скандали в образованието и здравеопазването, подчерта Мирчев.

Той коментира и вчерашните нападения в Анкара и Берлин, като заяви, че според него убийството на руския посланик в Турция не e удар срещу личност, а удар срещу една държава. В момент, когато Русия и Турция успяха да извоюват една голяма победа в Алепо, има опит за вкарване на напрежение между тях. Ако убийството е опит за провокация, то може би ще има обратен ефект, смята социалистът.

По думите на Мирчев при нападението с камион в Берлин почеркът е същия като при атентата в Ница. Продължаваме да си затваряме очите за мигрантския проблем, защото в Европа безпрепятствено влизат и много радикални елементи. Политиката на Европа в това отношение е пагубна, посочи Стоян Мирчев.